1. des. 2008

Presseklipp og aktiviteter for øvrig - oppdateres fortløpende

1. des 08. I helgen har Bergens Tidende kjørt en større artikkelserie om skadde krigsveteraner fra Irak-krigen. Der framkommer blant annet de tomme løftene de har fått, men som har vært lite verdt. Nok en historie som understøtter behovet for en boikott av utenlandsoperasjoner!

23. nov 08. Det er mange organisasjoner som ønsker å støtte boikotten. For å være politisk nøytral er en del satt i bero. Men; at Pårørendegruppen for FN-og Nato-veteraner støtter boikotten varmer. De kjenner problemstillingen så alt for godt.

14. nov 08. Boikottaksjonen er registrert blant politikerne. Vi har mottatt flere henvendelser fra dem, og vi merker oss også Forsvarsministerens henvisning til boikotten, se 6. avsnitt i hennes pressemelding her som også sto som kronikk i Bergens Tidende samme dag. Vi merkes - og mer skal det bli - dette er en oppmuntring for oss alle. Det kommer flere framstøt fram i mot jul... Vi har også kartlagt rekrutterings- og informasjonsmøtene for både soldater og pårørende som kommer framover. På en nøktern måte som også hensyntar at de er i en sårbar situasjon, ønsker vi å gi informasjon om hva de egentlig møter ved hjemkomst, og vi kommer derfor til å være restriktiv med medias tilgang til disse aksjonene.

11. nov 08: For å få fram ulike sider ved våre utenlandsoperasjoner, har vi tilskrevet Barneombudet for å ta opp hva skadde veteraner innebærer for mange barns oppvekst. Du finner brevet her.

7. nov 08: Vi merker oss at Forsvaret har startet en ufarliggjøringskampanje av hva en bedriver, se her.
Vi har tiltak på gang i forhold til denne - pressemeldingen hadde tittelen "Kjenner frekkheten ingen grenser, spør boikottleder"

2. nov 08: Boikottaksjonen ble offentliggjort i Oslo 1. nov, se artikkel i Aftenposten her.

Mer informasjon kommer underveis, det legges ut fortløpende med det yngste først i denne artikkelen med datostempling.

PS! Det er utrolig inspirerende og rørende å motta alle mailer, telefoner og noen bloggkommentaerer (de finner du her - og tar gjerne din kommentar også).

Ingen kommentarer: