2. nov. 2008

Brev sendt barneombudet for å gjøre oppmerksom på de kår skadde veteraners barn lever under

Til Barneombudet. Fredrikstad, 9. november 2008

Jeg ønsker å henlede oppmerksomheten på en gruppe barn som, hvis våre folkevalgte og Stortinget hadde vært sitt ansvar bevisst kunne blitt gitt bedre dager.

Våre skadede FN/NATO-veteraner er en gruppe mennesker som er brukt av staten for å opprettholde sin forpliktelse internasjonalt, den dagen deres senskader melder seg blir ikke en finger rakt ut for hjelpe. Dette har pågått fra 2. verdenskrig og frem til i dag.

Disse skadede, - de har barn. Det er barn som opplever en far som er syk og ikke får noen form for kompetent behandling. Disse barna lever med sin fars mareritter om natten, hans ustabile mentale mestring av sin hverdag. Mange av disse barna har en far som drikker for å fortrenge sine krigsopplevelser. Mange av disse barna kan ikke delta på aktiviteter som andre barn fordi de har en far som går på attføring som ikke fører noe sted hen, eller er uføretygdet og dermed har en økonomi som ikke tillater noen form for "luksus" i form av barns aktiviteter. Disse barna har en belastning i sin hverdag som tar fra dem en trygg, ukomplisert barndom for deres far får ikke hjelp. Mange av disse barna har foreldre som er skilt og har mistet kontakten med sin far, fordi han er syk. Staten, ved Storting og Regjering har fratatt barn muligheten til å leve sammen med sin far, gi han sin kjærlighet og få en fars trygge responds tilbake. De har i stedet fått en far som ikke klarer å være familiefar men som kunne vært det om han ble ivaretatt.

Jeg har derfor startet et boikottaksjon for utsendelse av personell til internasjonale operasjoner inntil en landsomfattende kompetanse er på plass for ivaretagelse av soldatene når krigens resultater manifisterer seg. Det er snakk om å stoppe ødelggelsen av menneksers liv: veteranens liv som legges i grus, foreldre, søsken, besteforeldre, ektefeller og veteranens barn.

Jeg har opprettet en nettside, http://skadestans.blogspot.com/ hvor Barneombudet kan få ytterligere informasjon om fakta for endel foreldres kamp for sitt liv, sin familie og sine barn.

Jeg ber om at Barneombudet setter seg inn i alle konsekvenser som Norges veteranpolitikk medfører for barn og tar opp saken med Stortinget.

Med vennlig hilsen

Rigmor Flygansvær
Narnetgata 10
1636 Fredrikstad

Ingen kommentarer: