15. jan. 2009

Forfatter og FN/NATO-veteran Knut Braa støtter boikottaksjonen.

Jeg er ofte blitt bedt om å ta stilling til våre engasjementer i utlandet. (15.11.08)Dette har jeg unngått fordi diskusjonen om det er politisk riktig eller ikke å ha soldater i Afghanistan eller andrer steder ikke er opp til meg å mene noe om. Dessuten blir slike standpunkt oppfattet feil i forhold til de soldatene som drar ut og risikerer liv og helse for å hjelpe andre mennesker.
Det jeg imidlertid vil ta stilling til er hvorvidt vi ivaretar disse krigsveteranene etter hjemkomst. Her har myndighetene en lang vei å gå. Og så lenge de ikke umiddelbart tar fatt i problemet ser jeg at slike aksjoner som "skadestans" er nødvendig. Det er et hån mot våre soldater i Afghanistan når forsvarets psykologer underbygger sin påstand om at Norske soldater ikke får skader fordi de ikke opplever de samme tøffe forholdene som andre lands soldater i Afghanistan. (Psykolog i Forsvaret: Myrvold- Adresseavisen 14 nov.2008 http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1190439.ece)

La det ikke være noe tvil: Norske soldater er i krig i Afghanistan og opplever daglig store påkjenninger. Av den grunn har de krav på å bli tatt vare på også etter hjemkomst.
Norske myndigheter bør ikke sende soldater ut i strid så lenge de ikke gjør nok for å hjelpe de samme soldatene etter hjemkomst. Derfor støtter jeg aksjonen Skadestans. http://skadestans.blogspot.com/

Knut Braas nettside: http://braa.net/

Ingen kommentarer: